"Health care is ultimately about people and people's lives"

CLASSSIC NEWS POSTS

Over Ons


Deloitte is een professionele dienstverlener met wereldwijd ruim 240.000 medewerkers en kantoren in meer dan 150 landen. Met ruim 5.500 medewerkers en 14 kantoren verspreid over heel Nederland is Deloitte een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering of financiële advisering.

De Healthcare praktijk is een van de snelst groeiende onderdelen binnen Deloitte, zowel in Nederland als internationaal. Door de opkomst en exponentiële groei van nieuwe technologieën verandert het zorglandschap de aankomende jaren radicaal. Geen zorgorganisatie of technologiebedrijf kan om de gevolgen van de verregaande digitalisering en informatisering heen.

Deloitte kent de uitdagingen in de Healthcare sector en vertaalt deze naar creatieve en innovatie oplossingen. De uitdagingen zijn echter dusdanig complex dat dit vraagt om een multidisciplinaire benaderingen. Dit is een van de drijfveren geweest voor de oprichting van het label ‘Digital Health Compliance’ (DHC). Met DHC zijn de professionals georganiseerd in een geïntegreerd team, waarbij kennis en ervaring op alle disciplines aanwezig zijn. Met DHC worden ook de ‘muren’ binnen de entiteiten van Deloitte doorbroken waardoor cross function professionals geïntegreerd samenwerken en de digitale uitdagingen binnen de zorg efficiënt en effectief worden aangepakt.

Samenwerking binnen een multidisciplinair team zien wij als de sleutel voor succes. Hierbij staan wij voor alle klanten klaar, van start-up tot multinational. Wij werken met u samen. Als partner om gezamenlijk digitalisering van de zorg succesvol te maken binnen het regelgevend kader dat hieraan wordt gesteld.

Barry Meesters
Director - Deloitte
Peter Kits
Partner Deloitte Legal
Frans Breuer
Manager Deloitte Health Compliance

There are no team members to display.
Mathieu van Bergen
Partner Deloitte Consulting
Remko Geveke
Partner Deloitte Tax
Lucien Engelen
Global Strategist Digital Health at the Center for the Edge

Director - Deloitte

Barry Meesters

Barry is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gespecialiseerd in IT management, cyber security en IT-auditing.

Vanaf 1997 heeft Barry binnen diverse organisaties ervaring opgedaan met het adviseren en controleren van IT-organisaties en systemen. Na indiensttreding bij Deloitte heeft Barry de postdoctorale opleiding voor Register EDP-auditor gevolgd en is ingeschreven in het register.

De afgelopen 6 jaar heeft Barry als Direct Risk Advisory een omvangrijke IT-audit en cyber security portefeuille opgebouwd in het zuiden van Nederland, zowel bij zorginstellingen als technologiebedrijven. In deze periode heeft Barry diverse innovatieve diensten binnen Deloitte ontwikkeld, zoals Assuring the Cloud en Assuring Medical Apps.

Digitalisering binnen de healthcare is zijn passie en daarom heeft hij zich de laatste jaren volledig toegespitst op dit gebied. Naast initiatieven als Assuring Medical Apps is Barry nu medetrekker van de propositie Digital Health Compliance, waarbij zorginstellingen en technologie organisatie worden geholpen bij security, privacy en compliance gerelateerde vraagstukken, waardoor digitalisering kan worden omarmd en de zorg kan worden verbeterd. Ook hier zoekt Barry weer naar innovatieve oplossingen om de compliance last voor klanten verder te reduceren.

Partner Deloitte Legal

Peter Kits

Peter is partner bij Deloitte Legal en hoofd van Deloitte Legal’s IP/IT & Privacy praktijk. Peter is gespecialiseerd in intellectuele eigendom en adviseert op het gebied van privacy en informatiebeveiliging, Big Data, e-commerce, IT contracten, en cloud computing in de zorg (cure-care, industrie, kwaliteitsregistratieinstellingen, RSO’s en (zorg-)verzekeraars). Peter publiceert regelmatig over deze onderwerpen, is deelnemer aan het (VWS) Informatieberaad en doceert over het onderwerp ‘omgang met medische persoonsgegevens’ aan de Universiteit Utrecht. Peter staat aan het hoofd van het kernteam Digital Health Compliance. binnen Deloitte.

Manager Deloitte Health Compliance

Frans Breuer

Frans is manager binnen het Digital Health Compliance team, en ondersteunt management in het vinden van een balans tussen risico management en efficiënte en effectieve operationele processen. Frans is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Maastricht University, met een specialisatie in informatie management Na indiensttreding bij Deloitte heeft Frans de postdoctorale opleiding voor Register EDP-auditor gevolgd.

 

Bij Deloitte heeft Frans een achtergrond in het uitvoeren van IT audits en Third Party Assurance opdrachten, binnen zowel de public sector als de nationale markt (mid market). Hierbij lag de nadruk op algemene IT controles op het gebied van logische toegangsbeveiliging, wijzigingsbeheer en netwerk/databasebeheer, en op specifieke applicatie- en procesgerelateerde controles. De laatste jaren lag de focus voornamelijk op zorg organisaties. Voor zijn werkzaamheden bij Deloitte is Frans 5 jaar werkzaam geweest met Control Frameworks, Control Reporting en ERP implementaties.

 

Frans wordt gedreven om een meerwaarde te bieden voor klanten in de zorg. Met een praktische insteek brengt hij processen en de interne beheersing van de (IT-)organisatie naar een hoger niveau.

Partner Deloitte Consulting

Mathieu van Bergen

Since 2008, Mathieu has been the partner for Deloitte Consulting responsible for Public Sector. Matthieu has over 20 years of experience in large scale organizational changes. He leads the health-care division within Deloitte the Netherlands. His focus lays on the successful realization of project with in time and costs while accounting for the impact on people.

Partner Deloitte Tax

Remko Geveke

Remko Geveke is binnen Deloitte sinds 2007 verantwoordelijk partner voor de fiscaal juridische advisering aan zorginstellingen. Uit dien hoofde adviseert hij veel (academische) ziekenhuizen, care instellingen en GGZ-instellingen. Remko spreekt ook regelmatig op congressen en seminars, geeft trainingen en publiceert over fiscaliteit en zorg. Remko heeft onder andere veel relevante ervaring in het vormgeven en begeleiden van structuurwijzigingen en samenwerkingsverbanden in de zorg.

De expertise gebieden van Remko zijn: Tax control, rechtsvormen en structuren, fusies, samenwerkingsverbanden, vastgoedpositionering, shared service centers, zorgregelgeving en algemene fiscaal-juridische advisering voor zorginstellingen.

Global Strategist Digital Health at the Center for the Edge

Lucien Engelen

Lucien Engelen is de oprichter van het REshape Center voor innovatie van het Radboud University Medical Center in Nijmegen. Verschillende mindset-verschuivende projecten zijn opgestart in zijn centrum, zoals meest recent het ‘REACH-platform’ voor de patiënt (vakbonden) om hun eigen onderzoek door wereldwijde crowdsource- en crowdfund-gegevens voor onderzoek te ontsteken, waarbij de medaille voor patiënten van het onderwerp wordt veranderd of bijdrage aan ontwerper en eigenaar van het onderzoek (gegevens). Door middel van mensgericht ontwerp (serviceontwerp) komen ze tot de kern van kansen voor verandering in de gezondheidszorg.

 

Als Global Strategist Digital health for Deloitte’s Center for the Edge, daagt hij partijen op wereldwijde schaal uit om de benodigde verandering van het operationele model en de H-UX (Healthcare User-Experience, zoals hij die heeft bedacht, te bewerkstelligen.

 

Hij is ook faculteitslid van Exponential Medicine op de Singularity University in Silicon Valley en in Nederland.

 

Lucien zijn rol binnen het team van Digital Health Compliance is vooral een adviseursrol bij de totstandkoming van nieuwe compliance gerelateerde (digitale) dienstverlening.