"Health care is ultimately about people and people's lives"

CLASSSIC NEWS POSTS

Over Ons


Deloitte is een professionele dienstverlener met wereldwijd ruim 240.000 medewerkers en kantoren in meer dan 150 landen. Met ruim 5.500 medewerkers en 14 kantoren verspreid over heel Nederland is Deloitte een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering of financiële advisering.

De Healthcare praktijk is een van de snelst groeiende onderdelen binnen Deloitte, zowel in Nederland als internationaal. Door de opkomst en exponentiële groei van nieuwe technologieën verandert het zorglandschap de aankomende jaren radicaal. Geen zorgorganisatie of technologiebedrijf kan om de gevolgen van de verregaande digitalisering en informatisering heen.

Deloitte kent de uitdagingen in de Healthcare sector en vertaalt deze naar creatieve en innovatie oplossingen. De uitdagingen zijn echter dusdanig complex dat dit vraagt om een multidisciplinaire benaderingen. Dit is een van de drijfveren geweest voor de oprichting van het label ‘Digital Health Compliance’ (DHC). Met DHC zijn de professionals georganiseerd in een geïntegreerd team, waarbij kennis en ervaring op alle disciplines aanwezig zijn. Met DHC worden ook de ‘muren’ binnen de entiteiten van Deloitte doorbroken waardoor cross function professionals geïntegreerd samenwerken en de digitale uitdagingen binnen de zorg efficiënt en effectief worden aangepakt.

Samenwerking binnen een multidisciplinair team zien wij als de sleutel voor succes. Hierbij staan wij voor alle klanten klaar, van start-up tot multinational. Wij werken met u samen. Als partner om gezamenlijk digitalisering van de zorg succesvol te maken binnen het regelgevend kader dat hieraan wordt gesteld.

Barry Meesters
Director - Deloitte
Rob Peters
Senior Manager - Deloitte
Hokkie Blogg
Partner Deloitte Risk Advisory
Peter Kits
Partner Deloitte Legal
John de Kok
Partner Deloitte Risk Advisory
Mathieu van Bergen
Partner Deloitte Consulting
Remko Geveke
Partner Deloitte Tax

Director - Deloitte

Barry Meesters

Barry is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gespecialiseerd in IT management, cyber security en IT-auditing.

Vanaf 1997 heeft Barry binnen diverse organisaties ervaring opgedaan met het adviseren en controleren van IT-organisaties en systemen. Na indiensttreding bij Deloitte heeft Barry de postdoctorale opleiding voor Register EDP-auditor gevolgd en is ingeschreven in het register.

De afgelopen 6 jaar heeft Barry als Direct Risk Advisory een omvangrijke IT-audit en cyber security portefeuille opgebouwd in het zuiden van Nederland, zowel bij zorginstellingen als technologiebedrijven. In deze periode heeft Barry diverse innovatieve diensten binnen Deloitte ontwikkeld, zoals Assuring the Cloud en Assuring Medical Apps.

Digitalisering binnen de healthcare is zijn passie en daarom heeft hij zich de laatste jaren volledig toegespitst op dit gebied. Naast initiatieven als Assuring Medical Apps is Barry nu medetrekker van de propositie Digital Health Compliance, waarbij zorginstellingen en technologie organisatie worden geholpen bij security, privacy en compliance gerelateerde vraagstukken, waardoor digitalisering kan worden omarmd en de zorg kan worden verbeterd. Ook hier zoekt Barry weer naar innovatieve oplossingen om de compliance last voor klanten verder te reduceren.

Senior Manager - Deloitte

Rob Peters

Rob heeft een registeraccountancy studie gevolgd aan de Nyenrode Business Universiteit. Deze studie is afgerond en sinds 2012 is Rob ingeschreven in het accountantsregister. Na een zevental jaren werkzaam te zijn geweest in de accountancy is Rob gestart met het opzetten van een new businessline Assuring Medical Apps vanuit Deloitte Innovation.

Vanuit deze werkzaamheden heeft Rob veel ervaring opgebouwd op het gebied van compliance, privacy en informatiebeveiliging in de zorg. Deze ervaring heeft Rob meegenomen naar Deloitte Legal van waaruit hij momenteel werkzaam is binnen het Digital Health Compliance team.

Naast deze inhoudelijke rol is Rob verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe compliance gerelateerde innovatieve, digitale, dienstverleningen binnen de zorg.

Rob heeft binnen de zorg een goed innovatienetwerk opgebouwd. Binnen deze rol is Rob mentor van diverse accelerator programs zoals Rockstart Digital Health Accelerator en de Sustainable Healthcare Challenge. Ook is rob betrokken bij diverse innovatiejury’s en commissies binnen de zorg en betrokken als partner bij de jaarlijkse Dutch Health Hackathon.

Verder schrijft Rob jaarlijks diverse artikelen voor zorg gerelateerde platforms en vakbladen, is Rob een spreker over compliance in de zorg op gerenommeerde conferenties en geeft Rob regelmatig gastcolleges over informatiebeveiliging.

Partner Deloitte Risk Advisory

Hokkie Blogg

Hokkie Blogg is Partner bij Deloitte en leidt de publieke sector praktijk binnen de Risk Advisory B.V.

Hokkie heeft meer dan 15 jaar internationale ervaring in ICT & Business consultancy, project management en commercie binnen de energie sector en de publieke sector. Hij heeft sterke (technische) affiniteit met business en technische consultancy.

Binnen Nederland is Hokkie product eigenaar op het gebied van ‘connected cars’ binnen het cyber security team. Hij is lid van de ‘global cyber security community’ en aanspreekpunt voor innovatie binnen de publieke sector. Hokkie is afgestudeerd in Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft.

Partner Deloitte Legal

Peter Kits

Peter is partner bij Deloitte Legal en hoofd van Deloitte Legal’s IP/IT & Privacy praktijk. Peter is gespecialiseerd in intellectuele eigendom en adviseert op het gebied van privacy en informatiebeveiliging, Big Data, e-commerce, IT contracten, en cloud computing in de zorg (cure-care, industrie, kwaliteitsregistratieinstellingen, RSO’s en (zorg-)verzekeraars). Peter publiceert regelmatig over deze onderwerpen, is deelnemer aan het (VWS) Informatieberaad en doceert over het onderwerp ‘omgang met medische persoonsgegevens’ aan de Universiteit Utrecht. Peter staat aan het hoofd van het kernteam Digital Health Compliance. binnen Deloitte.

Partner Deloitte Risk Advisory

John de Kok

John is als Partner binnen Deloitte Risk Advisory B.V., verantwoordelijk voor de domeinen “Healthcare en Life Science” met de focus op hoe technische revoluties en nieuw burgerschap effect hebben op onze gezondheid en inrichting van de gezondheidszorg van de toekomst. Hij heeft 20 jaar ervaring in beide domeinen, o.a. als directeur bij Pfizer Inc. en Directeur/eigenaar van de Zelfstandig Behandel Centra keten Cardiologie Centra Nederland. Hij is toezichthouder bij meerdere zorginstellingen, docent leiderschap aan postacademische opleidingen van de Erasmus Universiteit en de Baak en opgeleid als didacticus, fysioloog, bedrijfskundige en organisatiekundige.

Partner Deloitte Consulting

Mathieu van Bergen

Since 2008, Mathieu has been the partner for Deloitte Consulting responsible for Public Sector. Matthieu has over 20 years of experience in large scale organizational changes. He leads the health-care division within Deloitte the Netherlands. His focus lays on the successful realization of project with in time and costs while accounting for the impact on people.

Partner Deloitte Tax

Remko Geveke

Remko Geveke is binnen Deloitte sinds 2007 verantwoordelijk partner voor de fiscaal juridische advisering aan zorginstellingen. Uit dien hoofde adviseert hij veel (academische) ziekenhuizen, care instellingen en GGZ-instellingen. Remko spreekt ook regelmatig op congressen en seminars, geeft trainingen en publiceert over fiscaliteit en zorg. Remko heeft onder andere veel relevante ervaring in het vormgeven en begeleiden van structuurwijzigingen en samenwerkingsverbanden in de zorg.

De expertise gebieden van Remko zijn: Tax control, rechtsvormen en structuren, fusies, samenwerkingsverbanden, vastgoedpositionering, shared service centers, zorgregelgeving en algemene fiscaal-juridische advisering voor zorginstellingen.