Blockchain technologie in de zorg


De zorg wordt steeds meer centraal geregeld waarbij zorg consumenten een netwerk van zorgverleners om zich heen verzamelen. Het veilig en verantwoord uitwisselen van data is essentieel voor het leveren kwalitatief hoogwaardige en tijdige zorg. De toename van e-health toepassingen biedt hiervoor een oplossing maar leidt er ook toe dat medische gegevens gefragmenteerd worden opgeslagen binnen het digitale zorglandschap.

Om patiëntgerichte zorg van hoogwaardige kwaliteit te kunnen (blijven) leveren is het van belang dat gegevens op een veilige en verantwoorde wijze gedeeld kunnen worden met betrokken zorgverleners. De patiënt vervult hier in een sleutelrol op het gebied van besluitvorming, zijn zorgproces en bepaalt wie er toegang heeft tot zijn of haar medische data.

Blockchain technologie is een belangrijke bouwsteen om de uitwisseling van medische gegevens tussen verschillende systemen binnen een netwerk van zorgverleners en patiënten te faciliteren. Het biedt een oplossing om medische gegevens met hoge veiligheids-en privacy eisen, snel en gemakkelijk te kunnen delen. De patiënt staat hierbij centraal en bepaalt wie er toegang heeft tot zijn of haar data.

 

Benieuwd naar hoe wij u van dienst kunnen zijn op dit gebied?
Neem contact op of download onze onepager.

Download Pdf:

Meer weten? Neem contact op, we staan u graag te woord.