"Een robot die 24/7 voor u werkt"

CLASSSIC NEWS POSTS

Cognitive Solutions


De groei van data neemt binnen Healthcare significant toe, de analyses worden complexer en de grenzen, die aan het menselijk brein gesteld worden, lijken bereikt. Niet voor niets, dat cognitieve technologieën sterk in opkomst zijn en als belangrijke aanvulling binnen bijvoorbeeld diagnosestellingen worden gezien. Cognitive Solutions zijn, kort gezegd, apparaten met cognitieve software die naarmate zij meer input krijgen steeds slimmer worden. Deze apparaten leren van iedere vraag of iedere input die zij krijgen en worden hierdoor steeds slimmer. De software denkt feitelijk als een mens, maar is uiteindelijk ook slimmer dan een mens.

Cognitieve technologieën worden in tegenstelling tot Robotic Process Automation niet ingezet op routinematige taken, maar juist op complexere taken. Hierbij kan gedacht worden aan het doornemen van een grote hoeveelheid data (bijv. wetenschappelijke onderzoeken, patiëntendossiers) en daaruit een diagnose stellen. Het zelflerende karakter van de software staat hierbij centraal.

De toegevoegde waarde van deze cognitieve technologie voor de kwaliteit van de zorg en wetenschappelijk onderzoek zullen duidelijk zijn. Een ander belangrijk voordeel van cognitieve technologieën is de drastische kostenreductie. robots zijn 24 uur per dag aan het werk, maken geen fouten, kunnen continu een hoge piekbelasting aan en kosten een fractie van een normale medewerker.

 

Deloitte heeft een team van specialisten om u te helpen bij:

  • Selecteren van de juiste cognitieve technologie: er zijn inmiddels vele oplossingen op de markt, waarbij de prijsstelling enorm varieert. Wij selecteren voor u de oplossing die past bij uw probleem, organisatie en beoogde groei.
  • Opstellen van de business case ter onderbouwing van de investering in deze technologie.
  • Uitwerken van een proof of concept om de technische haalbaarheid aan te tonen alvorens u besluit om dit breder uit te rollen.
  • Ontwikkelen van oplossingen op basis van cognitieve technologie. Hierbij hanteren we modellen van bouwen van de oplossing tot een as-a-Service model, waarbij u geen ontwikkelingskosten betaalt, maar een vast bedrag per maand.